קיבוע תא באקסל

כל הרעיון באקסל זה לעבוד מהר ובכדי לעבוד מהר, מה שצריך לעשות זה לכתוב נוסחה פעם אחת ולגרור (לשכפל) אותה כמה פעמים שרוצים במהירות.

העניין עם גרירה של נוסחאות זה כאשר נגרור את הנוסחה, לפעמים היינו רוצים שהפניה לא תזוז במקביל עם הגרירה ולפעמים היינו רוצים שההפניה כן תזוז ביחד עם גרירה.

במדריך אקסל זה, נסביר הכול אודות קיבוע תא באקסל.

לפניך הסבר אודות נושא זה ובתחתית הדף סרטון וידאו שמסביר את הנושא.

מה ההבדל בין קיבוע תא באקסל לבין ערך מוחלט באקסל ?

משתמשי אקסל רבים לפעמים מערבבים מונחים שונים כאילו היו אותו הדבר ולכן נציין ש"קיבוע תא באקסל" ו"ערך מוחלט באקסל" הם שני דברים שונים.

  • קיבוע תא באקסל – עליו מדבר מדריך אקסל זה הוא קיבוע או שחרור תאים באקסל בכדי לגרור נוסחאות.
  • ערך מוחלט באקסל – הוא בדיוק כמו ערך מוחלט במתמטיקה, הפיכת מספר שלילי או חיובי למספר חיובי.
    מדריך אקסל זה, אינו עוסק בנושא ערך מוחלט באקסל ובמידה ונושא זה הוא מה שאתה צריך, תוכל ללמוד עוד אודותיו בלינק הבא: ערך מוחלט באקסל

סוגים של קיבועים/הפניות לתאים:

כשחושבים על זה, באקסל יש בסה"כ שתי אפשרויות גרירה של תאים: לאורך (משמע למטה ולמעלה) ולרוחב (משמע ימינה ושמאלה), שתי אפשרויות אלו מולידות את ארבעת הסוגים של הקיבועים/הפניות:

  1. הפנייה מוחלטת – משמע, לא חשוב אם אגרור את הנוסחה לרוחב או לאורך, התא שאליו יש הפנייה מוחלטת יישאר לאורך כל הנוסחאות המשוכפלות.
  2. הפנייה יחסית בעמודה ומוחלטת בשורה – משמע בגרירה ימינה או שמאלה ההפניה לתא שמכיל הפנייה יחסית בעמודה יזוז באופן יחסי יחד אם הגרירה אבל בגרירה למטה או למעלה מספר השורה של התא לא יזוז.
  3. הפנייה מוחלטת בעמודה ויחסית בשורה – משמע מקרה הפוך מסעיף 2, גרירה שמאלה או ימינה וההפניה תהיה קבועה אבל גרירה למטה ולמעלה מספר השורה יזוז באופן יחסי יחד עם הגרירה.
  4. הפנייה יחסית – משמע אם נגרור ימינה או שמאלה למטה או למעלה התא שאליו אנחנו מפנים באופן יחסי יזוז ביחד עם הגרירה.

איך מסומנים הקיבועים ?

  1. הפנייה מוחלטת – סימון הדולר נמצא משמאל לאות ומשמאל למספר.
  2. הפנייה יחסית בעמודה ומחולטת בשורה – סימן הדולר לא נמצא משמאל לאות וכן נמצא משמאל לשורה.
  3. הפנייה מוחלטת בעמודה ויחסית בשורה – סימן הדולר נמצא משמאל לאות ולא נמצא משמאל לשורה.
  4. הפנייה יחסית – אין סימני דולר.
סוגי הפניות באקסל

כפתור F4 ו $$

כפתור הקסם שפותח או מקבע את סוגי ההפניות לתאים הוא כפתור F4 במקלדת, מה שצריך לעשות זה, לסמן בשורת הנוסחאות את התא או הטווח הרצוי וללחוץ על מקש F4 במקלדת, כל לחיצה תעביר לאפשרות ההפניה הבאה כאשר סימן ה $ מצד שמאל לאות של העמודה ו/או למספר של השורה אומר לנו שהשורה או העמודה מקובעת.

כפתור F4 לא יוצר קיבוע תא באקסל ולא מייצר את סימני $$

אם כפתור F4 לא מייצר עבורך את סימני הדולר, יתכן ואתה משתמש במחשב נייד וברוב המחשבים הניידים יש ללחוץ ביחד עם מקש F4 גם על כפתור ה Fn (לפעמים מופיע כ Fnc) שנמצא בתחתית המקלדת מצד שמאל למקש הרווח.

דוגמה:

קיבוע תא באקסל

בעמודה C אנחנו רוצים לחשב את סכום המע"מ של כל מוצר לאורך כל העמודה, אחוז המע״מ נמצא בתא E2.

  1. הפנייה אל תא B2 כלומר אל המחיר לפני מע"מ, הפנייה זו היא הפנייה יחסית באופן מלא, כלומר כאשר נגרור את הנוסחה למטה גם הפניה זו תרד למטה.
  2. הפנייה אל תא E2 עם קיבוע (סימן הדולר) משמאל למספר משמע יש קיבוע ברמת השורה מאחר וכאשר הנוסחה תגרר למטה, לא היינו רוצים שההפנייה לאחוז המע״מ תרד לשורה E3.
    נציין שמאחר ואין לנו שום כוונה לגרור את הנוסחה ימינה או שמאלה אין שום משמעות לסוג ההפנייה/קיבוע ברמת העמודה (סימון דולר משמאל לאות של העמודה) ולכן הוא אינו מוצג בדוגמה זו אך גם אם הוא היה מוצג התוצאה הייתה אותה תוצאה.

סרטון קיבוע תא באקסל

סרטון קיבוע תא באקסל זה הוא חלק מסדרת ענק של קורס אקסל חינם של 70 סרטונים שניתן לצפייה כאן באתר אקסליסט.

מאות אלפי אנשים למדו אקסל במהלך השנים מקורס אקסל זה והפכו את עצמם למשתמשי אקסל מתקדמים בשימוש עצמי, באקדמיה ובשוק העבודה.

יחד עם קורס אקסל זה, ניתן לשלב גם ערכת תרגילים באקסל ("אקסלימוד"), ללימוד ותרגול מושלם, וכן.. בערכת תרגילי אקסל זו יש גם תרגול קיבוע תאים באקסל ופתרונות לתרגילים אלו.

בנוסף לקורס אקסל זה, תוכלו לצפות בקורס החדש והייחודי באתר אקסליסט בנושא טיפים באקסל בכל נושא אפשרי.

דילוג לתוכן